Den lange rejse

Fra Skælskør over Nordeuropa og videre ud i resten af verden.

Den lange rejse

Fra Skælskør over Nordeuropa og videre ud i resten af verden.

Den lange rejse

Fra Skælskør over Nordeuropa og videre ud i resten af verden.

Blandt de første danske virksomheder i det tidligere Østtyskland

I løbet af 1980’erne banede Bear Beer vej for en række distributionsaftaler i Europa, og for direkør Bernhard Griese var det et klart signal om, at der var potentiale for international ekspansion. Også dengang var kampen om de europæiske ølmarkeder hård, og det krævede investeringer og langsigtet planlægning at holde sig i førerfeltet.

Da muren faldt i 1989, så Bernhard derfor en enestående mulighed for at sætte internationalt skub i væksten. Tyskland udgjorde i sig selv et stort og spændende markedspotentiale, men også den geografiske beliggenhed var perfekt til en udvidelse af kapaciteten med henblik på at imødekomme en stigende efterspørgsel på øl på de nordeuropæiske markeder. Harboe blev derfor en af de første danske virksomheder, som rykkede ind i det tidligere Østtyskland med etableringen af et handelsselskab.

I 1991 stod byggeriet af et helt nyt bryggeri – Darguner Brauerei – færdigt i Dargun i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, i det nordøstlige Tyskland. I årene efter blev bryggeriet yderligere udbygget, og frem mod 1997 fordobledes kapaciteten.

Rejsen længere østpå

Murens fald skabte også muligheder længere østpå. I byen Haljala i det nordlige Estland havde det kollektive landbrug Viru med succes brygget øl siden 1975.

I 1991 blev kollektivet omdannet til aktieselskabet AS Viru Õlu, og året efter købte Harboe sig ind i selskabet og blev den største aktionær.

Der blev også her investeret i ny teknologi for at styrke kvaliteten og effektivisere produktionen, og efter større ombygninger og udvidelser var bryggeriet i slutningen af 1992 klar til at bidrage til den internationale produktion.

Høj vækst og international ekspansion

Etableringen uden for Danmarks grænser satte for alvor skub i en hastig international ekspansion og vækst i aktiviteterne. Nye markeder blev opdyrket, nye spændende produkter blev lanceret og nye store aftaler med internationale kunder og distributører blev indgået over de kommende år.

Da Harboe fyldte 100 år i 1983 omsatte koncernen for under 100 mio. kr. Da Harboe igen fylder rundt 25 år senere i 2008, omsatte vi for over 1 mia. kr. Væksten blev ikke mindst skabt af Bernhards store fokus på innovation, målrettede tilgang til nye vækstmarkeder, og investeringer i en sideløbende effektivisering og opgradering af produktionen, som kunne sikre, at kapaciteten fulgte med og den høje kvalitet blev bevaret.

Private label med stor leveringssikkerhed

Op gennem 1990’erne blev Harboes position på de nordeuropæiske markeder således løbende styrket.
Det blev i første omgang især på private label markedet i Nordeuropa, at Harboe vandt betydelige markedsandele.

Kundernes garanti for levering af øl og læskedrikke af høj kvalitet – og med en meget høj leveringssikkerhed og stor fleksibilitet over for udsving i efterspørgslen var afgørende for de kommende års konsolidering på disse markeder.

Fokus på vækstmarkeder og egne brands

Gennem de seneste 10 år har det samlede forbrug af øl har været faldende i Europa. Til gengæld har efterspørgslen på specialøl, energidrikke og andre specialprodukter været i vækst. Samtidig har økonomisk vækst og stigende forbrug stimuleret efterspørgslen på importerede mærkevarer på en række vækstmarkeder i Mellemøsten, Afrika, Asien og Syd- og Latinamerika.

Vi forfølger derfor en strategi, hvor vi vil fastholde vores position på de nordeuropæiske markeder gennem fortsat værdiskabende samarbejde med de store detailhandelskæder. Samtidig arbejder vi med fokuseret med at opbygge kendskab og momentum for vores egne brands på tværs af de internationale markeder – og i tæt samarbejde med internationale distributører og kunder.

Fokuseret salgsorganisation

Det internationale salg og positioneringen af vores egne brands bliver styret fra vores internationale salg- og marketingsorganisation, som primært sidder i København. Her har medarbejdere fra mere end 10 forskellige lande den daglige kontakt til distributører og samarbejdspartnere i hele verden.

Markedsføringen bliver understøttet med målrettede marketingstrategier, marketingsupport, point-of-sales materialer og brandmanualer til vores nøglebrands.


Sociale medier er en vigtig kanal i den internationale markedsføring af Harboes brands. På Facebook har Bear Beer over 20.000 følgere fra hele verden.
#bearbeer

Bear Beer – populær verden over

Bear Beer er vores førende internationale brand og omfatter en vifte af øltyper. Bear Beer markedsføres på en lang række internationale markeder – ikke mindst i Sydamerika og Asien, hvor Bear Beer er i høj vækst.

I 2018 vandt Bear Beer prisen for at være det brand i Kina, som havde det største udviklingspotentiale. Prisen blev overrakt på den årlige Chengdu Food and Spirits Fair i Beijing, og Bear Beer er i dag nummer 10 på listen over importerede ølbrands hos Kinas førende internetforhandler af kortvarige forbrugsgoder.