Fra Skælskør og videre ud i verden

Ud fra en stærk position i Nordeuropa arbejder vi på fortsat international ekspansion.

Global tilstedeværelse

Harboe markedsfører øl, læske- og energidrikke samt maltdrikke på mere end 90 udvalgte markeder i Nordeuropa, Syd- og Latinamerika, Asien, Afrika og Mellemøsten.

Vores vej ud til forbrugerne sker bl.a. i direkte samarbejde med store kunder i detailhandlen. Vi samarbejder også på en lang række markeder med lokale distributører, der kender markedsbetingelser og den lokale efterspørgsel indgående.

Fokus på brands med en god historie

Vores rejse ud på de internationale markeder tog rigtig fart med etableringen af Darguner Braurerei i Tyskland i 1991. Kombinationen af velsmagende øl og høj kvalitet viste sig at ramme en hastigt voksende international efterspørgsel.

Vi har fra starten fokuseret på markeder, hvor stigende velstand og forbrug – og ikke mindst interesse for produkter og brands med en god historie og dokumenteret kvalitet – gjorde det muligt at få plads på hylderne i detailhandlen.

Nordeuropa er vores største marked

I Nordeuropa samarbejder vi med mange af de store detailhandelskæder, som vi har et tæt og ofte mangeårigt samarbejde med.

Her udvikler og afprøver vi løbende nye produkter, emballager og koncepter sammen, så vi hele tiden ved, hvad forbrugerne gerne vil have.

 

Opbygning af kendskab på internationale markeder

På de internationale markeder uden for Nordeuropa er det især vores internationale brands som Bear Beer, Darguner, Hyper Malt og XRAY, der skaber opmærksomhed.

Vi arbejder tæt sammen med vores internationale kunder og distributører på at opbygge kendskabet, anerkendelsen og værdien af disse brands med målrettet markedsføring og salgsfremmende aktiviteter.

 

”Vi producerer en bred vifte af produkter og brands, som skal nå ud til kunderne – præcis som de har bestilt dem og på rette tid og sted. Det kræver en omfattende koordinering at få det til at lykkes hver dag med en årlig produktion på næsten fem mio. hektoliter øl og læskedrikke.”
Søren Malling, CEO, Harboes Bryggeri A/S

Syd- og Latinamerika udgør nye markeder for maltdrikke og øl

Den seneste etape af vores rejse har været at få fodfæste på udvalgte markeder i Syd- og Latinamerika. Aktiviteterne har i første omgang været rettet mod særlige forbrugersegmenter, hvor de mørke, ikke-alkoholiske maltdrikke oplever en stor efterspørgsel – især i Caribien.

I de senere år har vi også fokuseret på at finde distributører og indgå samarbejdsaftaler med lokale partnere i regionerne. Vi har etableret direkte kontakt med detailkæder i en række syd- og latinamerikanske lande, hvor øl i særdeleshed udgør en voksende kategori. Blandt andet har Bear Beer holdt sit indtog i Chile som ’The Original Danish Bear’.