Harboes Bryggeri A/S

Vi er et familieledet bryggeri – internationale og med dybe rødder i Danmark

Tiden står aldrig stille

I konstant bevægelse siden 1883. Og rejsen fortsætter.

Fra lokal til global

Harboes Bryggeri A/S er Danmarks 3. største bryggeri. Men vi sælger også vores øl i store dele af verden. Faktisk kan man finde Harboe på hylderne i mere end 90 lande verden over.

Harboe er også navnet på vores familie, som har ledet bryggeriet gennem seks generationer. Vi har brygget øl siden 1883 – og vi holder fast i en stolt tradition om at bruge gode og enkle råvarer, der giver en frisk smag af malt og humle. Vi tror også på fornyelse og er hele tiden i gang med at skabe nye gode øl, der passer til tidens smag og forventninger. Den gode smag har banet vejen for os ud i verden, hvor vores øl vinder internationale priser for kvalitet.

Vi sælger også sodavand, energidrikke, juice, vand og maltdrikke – alt sammen ud fra samme princip om, at gode råvarer, tradition og fornyelse er vejen til god smag og høj kvalitet.

Vores internationale brands

Bear Beer er vores førende og mest populære internationale brand. Bear Beer startede som Bjørnebryg i 1974 i Danmark, og den blev landskendt i 1980’erne, da Harboe rykkede ud af lokalområdet på Sydvestsjælland og ind på supermarkedshylderne i hele landet. I dag sælger vi Bear Beer i store dele af verden – og i mange nye varianter som både klassisk lager og forskellige typer af specialøl.

Darguner er vores andet store internationale brand. Navnet kommer fra vores tyske bryggeri, som ligger i Dargun i det nordøstlige Tyskland. I Dargun brygger vi øl efter samme traditioner, som blev brugt af danske munke, der slog sig ned i Dargun tilbage i middelalderen. Vores brygmester sørger for, at kvalitet og smag er tilpasset nutidens krav og efterspørgsel.

Vores førende internationale produkter og brands inden for alkoholfrie drikkevarer er energidrikken XRAY, maltdrikken Hyper Malt og juiceprodukterne under navnet PURE Juice.

Harboe er også en af verdens førende producenter af maltekstrakt. Vi udvikler og markedsfører en række maltbaserede ingredienser, som kan anvendes i føde- og drikkevarer. Vores kunder er bl.a. Europas største bagerier, producenter af chokolade og morgenmadsprodukter, og vores maltbaserede ingredienser bliver markedsført under det internationale brand Barlex.

Vores virksomhed og værdier

Harboes Bryggeri A/S’ internationale hovedkontor og danske bryggeri ligger i Skælskør på Sydvestsjælland, hvor det hele startede tilbage i 1883. I dag danner vores hovedkontor ramme om en moderne og effektiv produktionsvirksomhed og er center for vores internationale forsknings-, salgs- og udviklingsaktiviteter. Vi har desuden bryggerier i Tyskland og Estland, og tilsammen kan vores tre bryggerier fremstille mere end 10 mio. hektoliter drikkevarer hvert år. Vi er certificeret efter flere internationale standarder for kvalitet og sikkerhed.

Harboes Bryggeri A/S er børsnoteret på Nasdaq Copenhagen. Harboe-familien har været medejer og ledet virksomheden siden 1883. I dag er det familiens 6. generation, som er ansvarlige for den daglige ledelse og har bestemmende indflydelse i vores ejerkreds. Det betyder noget for os – og for den måde vi driver vores virksomhed på. Vores virksomhed er baseret på stærke værdier, som er udgangspunkt for alt, hvad vi gør. Vi har passion for vores arbejde og stræber altid efter at skabe de bedste resultater – med respekt for hinanden og under ansvar over for vores omgivelser. Vi ser indtjening som en vej til nye mål – og ikke som et mål i sig selv. Vi tænker langsigtet, og vi vil blive ved med at gøre en forskel for vores kunder, medarbejdere, aktionærer og samfundet omkring os.

Vores strategi – rejsen fortsætter

Harboes historie, tradition for kvalitet og stærke værdier er også udgangspunktet for vores videre rejse. Vi vil blive ved med at udvikle vores produkter, så vi hele tiden er på forkant med markedets ønsker og behov.

Vores internationale brands skal bane vejen ud til endnu flere forbrugere og anerkendes for deres smag og høje kvalitet. Vi vil bidrage til at skabe gode oplevelser for forbrugerne og værdi til alle vores interessenter.

Læs mere om vores øl og alkoholfrie drikke.

Højdepunkter fra vores historie

Det hele startede i Skælskør i 1883, hvor bryggeriet grundlægges under navnet Harboe & Lotzs Bryggeri.
Bryggeriet omdannes i 1957 til aktieselskab og ændrer navn til Harboes Bryggeri A/S.

I 1974 lancerer Harboes Bryggeri A/S Bjørne Bryg – en ny sød og stærk øl. Bjørne Bryg bliver siden til Bear Beer, der bliver Harboes førende brand for flere typer af pilsner- og specialøl, som kommer til at bane vejen ud i verden for Harboes Bryggeri A/S.

Harboes Bryggeri A/S børsnoteres i 1989 og får 5.000 nye aktionærer.

Umiddelbart efter murens fald i 1990 etablerer Harboes Bryggeri A/S som den første danske virksomhed et handelsselskab i det tidligere Østtyskland, hvor nye markedsmuligheder er opstået.

I 1991 tages første spadestik til etableringen af et helt nyt og moderne bryggeri i Tyskland, som står klar til brug i 1993. Det bliver startskuddet til en succesfuld international ekspansion – først på det store tyske marked og siden videre ud i verden.

Harboes Bryggeri A/S køber i 1992 aktiemajoriteten i Viru Õlu i Estland.

Harboes Bryggeri A/S fylder 125 år i 2008. Samme år tildeles Harboe prædikatet Kongelig Hofleverandør af Kongehuset i Danmark.

Harboes Bryggeri A/S lancerer i 2015 Pure Juice – en ren juice kun baseret på presset frugt. Juicen produceres på koncernens helt nye aseptiske produktionsanlæg i Tyskland – en ny produktionsform som sikrer lang holdbarhed uden brug af tilsætningsstoffer.

I 2016 tildeles Harboes Bryggeri A/S i Tyskland den såkaldte Bundesehrenpreis, der er den højeste anerkendelse for øl-kvalitet, der kan opnås af bryggerier i Tyskland. Prisen tildeles samtidig med, at man i Tyskland fejrer 500-året for det såkaldte ”Reinheitsgebot”, der er en af verdens første love, der regulerer, hvordan man brygger øl.

Harboes Bear Beer vinder i 2018 prisen for ”Best Brand Potential” ved den årlige Chengdu Food and Spirits messe i Kina.

I dag markedsfører Harboes Bryggeri A/S sine produkter og brands på en lang række udvalgte markeder i Europa, Syd- og Latinamerika, Asien, Afrika og Mellemøsten.

Mere om Harboes første 100 år.

”Vi ønsker at skabe en fantastisk virksomhed, som vi kan være stolte af. Vi ønsker at være en god forretningspartner, en attraktiv arbejdsplads samt en ansvarlig spiller i de samfund, som vi opererer i.”
Bernd Griese, bestyrelsesformand, Harboes Bryggeri A/S

Nye brands. Nye markeder

I disse år introducerer vi en række nye brands, både inden for øl og ikke-alkoholiske drikke. Væksten i salget ses især i Asien og Syd- og Latinamerika, og på de nordeuropæiske markeder har salget af specialøl som GB, Bear Beer, Darguner og Puls udviklet sig positivt.

Du kan få et overblik over Harboes brands her. Og hold øje med hylderne i dit supermarked – en række af vores nye brands vil også dukke op der…