Harboe Pilsner lancerer ny reklamefilm og cementerer strategien ”Folkets Bryggeri”

19-02-2024

Den nye brandingkampagne kommer efter at Harboe i 2022 relancerede sit øl-design og i kølvandet på, at Harboe Pilsner for to uger siden blev relanceret med en ny smag (læs nyhed her). En række forbrugerstudier har vist at forbrugerne kender Harboe øl, men nogle har en barriere for mærket fordi de tror det smager dårligt eller ville ikke servere den for gæster.

”Med relanceringen af Harboe Pilsner samt det nye reklameunivers vil vi cementere én gang for alle at Harboe er folkets øl, og vi gør god kvalitet tilgængelig for alle ved at være en velsmagende øl som man altid kan få i butikkerne til en fornuftig pris.” siger Ninalouise Rasmussen, Marketing og Category Director.

Strategien ”Folkets Bryggeri” handler blandt andet om at have forbrugeren i centrum, forstå forbrugeren og tale med forbrugere. At lave et reklameunivers til Harboe Øl er ét af mange vigtige resultater af den nye strategi. ”Harboe Øl har på mange måder levet et stille liv på hylderne i butikkerne i Danmark uden at gøre reklame for sig selv. Og at vi nu gør det, bunder i en strategisk ændring.” siger Ninalouise Rasmussen og tilføjer: ”Vi har set andre stærke prisstartermærker som Rema 1000, Netto eller IKEA markedsfører sig selv med stor succes med at brande sig samtidig med at have en billig prispositionering. Så det vil vi også gøre med Harboe Øl, for at sikre at forbrugerne har den rette opfattelse af hvad de får, når de køber produktet.”

Det er reklamebureauet PONG som har været samarbejdspartner på at omsætte Harboe brandstrategien til et reklameunivers. Den nye reklamefilm personificerer en fiktiv person der hedder ”Bo”. Ud fra dén indsigt opstod idéen om at bruge selve Harboe navnet til at skabe en mystisk person, der hedder Bo, og som altid har øl, når der mangler øl til f.eks. en fest, som man kan se det i ’Har Bo øl?’-filmen.

Reklamefilmen er blevet testet hos analyse-og researchbureauet Ipsos hvor den blandt andet landede den højeste score nogensinde for en dansk reklame målt i Ipsos-regi på parameteret Brand Attention med en indeksscore på 168, hvor 100 er scoren for den gennemsnitlige reklame.

”Med vores ydmyge sind, både hos Harboe og hos PONG, så var vi blæst lidt bagover af resultatet. Men det er godt gået af Mikkel og PONG at have fået oversat dén brand-strategi som vi har lavet internt hos Harboe, til et reklameunivers, der tydeligvis bare spiller,” siger Ninalouise Rasmussen.

’Har Bo øl?’-reklamefilmen kommer til at køre på TV, i biografen og på digitale kanaler i hele 2024.
Se den her